Våra dansklasser

DISCO

Disco är en fartfylld och teknisk dansstil som är mycket trendbaserad. Disco dansas till house och popmusik i ett högt tempo. Inom tävlingsdisco tävlar man i disciplinerna solo, duo eller grupp . Unity Dance följer utvecklingen och trenderna inom discodansen för att alltid kunna erbjuda det senaste på dansklasserna. Våra kurser är anpassade från nybörjare upp till högsta tävlingsnivå.

HIP-HOP

Hip-Hop är en cool dansstil som innefattar många olika stilar, bl.a breakdance, locking och popping. Vi erbjuder Hip-Hopklasser för nybörjare upp till avancerad tävlingsnivå. På våra avancerade kurser  lägger läraren stor vikt vid att utveckla elevens kunskaper och självförtroende i att freestyla.

SLOW

Slow är en dansstil som till rörelserna påminner om en blandning av Disco och Jazzdans. Slow dansas i ett lugnt tempo, till ballader och akustisk musik. Slow är en graciös och ”mjuk” dansstil där rörelserna används för att förmedla känslor för musiken. Vi erbjuder Slowklasser från nybörjare och uppåt.

ENGELSK FREESTYLE

Engelsk Freestyle är en form av discodans som dansas i ett mycket högt tempo. Engelsk Freestyle är en teknisk dansstil, där fart och energi är viktigt. Engelsk Freestyle dansas till trendig pop- och housemusik. Vi erbjuder dansklasser från nybörjare och uppåt.

JAZZ FUNK

Jazz funk är en trendig och kaxig dansstil där Jazzdans och HipHop möts i en helt egen stil med mycket inslag av ”feminin vibes”.

Vår danslärare i Jazz Funk är utbildad på välkända och meriterade Millenium Dance Complex i Los Angeles där hon har genomgått ett Certificate Program.

Kursen har en åldersgräns på 15 år.

JUST DANCE

Våra kurser Just Dance är vårt danskoncept från 6 år och uppåt där vi får lära oss grunderna i olika dansstilar. Det är uppdelat efter åldersnivå och varje nivå är olik den andra för att passa den ålder den avser. Här får man testa på flera olika dansstilar ex Disco, HipHop och Slow. Tonårsgruppen har också inslag av Jazzfunk. Kurserna blandar olika dansstilar och olika musikstilar för att tillsammans skapa energi och dynamik. Den här kursen passar från nybörjare till dig som dansat några terminer.

BARNDANS

Våra barndanskurser är anpassade för våra minsta elever. Här dansar vi bl.a till låtar från populära barnprogram och rörelserna är enkla för att alla ska kunna hänga med. Vi erbjuder en trygg och glad miljö och självklart får mamma och pappa vara med de första lektionerna.

TIKTOKDANS

Tiktokdans är vårt danskoncept där deltagarna får lära sig de senaste danstrenderna på det sociala forumet TikTok vilket ger deltagarna

en härlig och fartfylld mix av flera olika dansstilar.

De danser som lärs ut är anpassade för att passa den åldersgrupp som deltar på kursen.  Varje kurstillfälle innehåller även uppvärmning.

JUMPS & TURNS

På Jumps & Turnsklasserna läggs all fokus på teknik och stretch. Hoppteknik, sparkar, piruetter, snurrar och andra tekniska moment som krävs inom dansen är i fokus. Också stretchteknik står på schemat. Syftet med kursen är att varje elev på ett säkert och korrekt sätt ska kunna utföra de tekniska svårigheter som finns inom dansen.

SHAPE YOU UP FYSPASS

Kom i form med ett fartfyllt roligt träningspass varvat med lätta danssteg. Shape You Up är fysisk träning med den egna kroppen som redskap i kombination med lätt stegkombinationer till härlig musik. Dansstegen är anpassade för att passa även nybörjare.

KURSER FÖR TÄVLINGSDANS

Våra Tävlingskurser är anpassade för den disciplin och den nivå den tävlande ska tävla i. På tävlingskurserna får man ”träna på att tävla”. Här läggs fokus på att deltagaren ska få möjligheter till finjusteringar och träning på sin tävlingskoreografi.

PRIVATLEKTIONER

Våra danslärare erbjuder privatlektioner för tävlingsdansare i alla de discipliner vi erbjuder danskurser i. Privatlektionerna bokas via mail, se kontaktformuläret